Vaša košarica je prazna.

Memorije za PC

RAM memorija vrlo je važan dio računala jer izravno utječe na brzinu i rad programa i igara. U ponudi na svijet-medija.hr pretražite po povoljnim cijenama RAM memorije proizvođača poput Corsair, Kingston, Patriot i G.Skill. Kod odabira memorije potrebno je obratiti pozornost na tip i vrstu memorije, kako bi se osigurala kompatibilnost i miran rad računala.
Razlikujemo više vrsta RAM memorije. Osnovna razlika je u veličini modula. SO-DIMM su manje memorije predviđene za ugradnju u laptope, all in one računala ili mini pc računala. Klasične PC memorije ugrađuju se u veća stolna kućna i uredska računala, gaming računala i servere s većim kućištima.

Prema brzini razlikujemo DDR3 i DDR4 memorije. DDR3 je starija generacija memorije koja postoji na tržištu nekoliko godina i njene brzine su maksimalno do 2133MHz. DDR4 je nova generacija memorije, njihova brzina kreće od 2133MHz. DDR4 ima drugačiji utor od DDR3 memorije i radi na manjem naponu tako da se ne može koristiti na starijim računalima koja koriste DDR3.
Uz standardne vrste memorija u našoj ponudi može se pronaći i RGB ram koji nudi osvjetljenje i pridonosi još atraktivnijem izgledu računala.

Za kompatibilnost memorije je najbolje provjeriti podatke na stranici proizvođača matične ploče.