Vaša košarica je prazna.

Jamčimo 10 godina bez Burn-in pojave na Vašem Samsung QLED televizoru

Kako biste ostvarili pravo na jamstvo, potrebno je registrirati Vašu kupovinu na ce.promotion@samsung.com, a detaljan popis uređaja i više informacija možete pronaći na www.samsung.com/hr/offer/qled2020-no-burn-in

Promocija traje od 02.07. do 16.08.2020. ili do isteka zaliha i odnosi se na kupovinu svih QLED 4K modela iz 2019. i 2020. godine.

Za više informacija pročitajte Uvjete ove promocije.

Što je ‘’Burn-in pojava’’?

To je trajni nedostatak zbog kojeg se na zaslonu vidi obris slike koja je bila aktivna duži vremenski period. Pikseli postaju trajno oštećeni i zadržavaju boju sadržaja koji je prethodno bio prikazan određeno vrijeme. To znači da taj logotip ili slika ostaju trajno vidljivi na zaslonu, bez obzira na sadržaj koji korisnik trenutno gleda. „Burn-in” pojavu uzrokuje gledanje filmova, vijesti, sportskih kanala ili igranje video igara, zbog većeg broja statičkog sadržaja na zaslonu.

Samsung modeli ostvarili su savršen rezultat na testu „Bez burn-in pojave” pa korisnici mogu uživati u najboljoj kvaliteti slike bez straha od „duhova na zaslonu”. Promjena koju donosi Samsung Quantum dot tehnologija sastoji se u tome da, unatoč gledanju istog, nepromijenjenog sadržaja duže vrijeme, na QLED TV ima nema „Burn-in” pojave, tj. „duhova na zaslonu”. Za razliku od Quantum dot tehnologije, tehnologije koje se upotrebljavaju u drugim TV-ima imaju organske komponente, koje s vremenom gube svojstva i dovode do pojave „duhova na zaslonu”. Samsung QLED TV-i postavljaju i vrhunske HDR standarde te pružaju izvanredno iskustvo gledanja televizije.

Samsung QLED televizori prvi su televizori su certificirani kao televizori bez "burn-in" pojave, prema priznatom njemačkom tehničkom časopisu.

Sveobuhvatna procjena koju je ovaj časopis obavio procijenila je osjetljivost na "burn-in" pojavu i odsjaj zaslona nakon što se televizor isključi, što može trajno utjecati na kvalitetu slike. Rezultati testa pokazali su da Samsung televizori nisu bili osjetljivi ni na jedan od tih aspekata, a uz to su pokazali i što QLED TV čini jednim od najizdržljivijih zaslona na tržištu danas.

Detalji

„Burn-in” pojava odnosi se na fenomen u kojem statičke slike (poput logotipa kanala), koje su na zaslonu prikazane duže vrijeme u statičnom obliku, ostavljaju trajni obris na zaslonu.

Provedeno u suradnji s tvrtkom Testlab, svjetski poznatim laboratorijem za testiranje, 72-satni test stresa ocjenjuje sposobnost TV-a da podnese zahtjevne razine performansi koje su nam danas potrebne na televizoru, usredotočujući se posebno na prikaz HDR-a (visoko dinamičkog raspona) videozapisa.

S nekim tehnologijama zaslona, efekti memorije će se početi usijavati već nakon jedne minute uporabe televizora ako se na zaslonu prikazuju statički elementi slike u visokom osvjetljenju. Stoga su u tom testu televizori prikazivali uzorak šahovske ploče radi dubokih crnih i vrlo svijetlih bijelih vrijednosti koje su bile prikazane duže vrijeme. Testni inženjeri dodali su varijabilne elemente teksta i treptajući bijeli okvir na ispitnu sliku tako da automatsko otkrivanje smetnji, koje je uobičajeno za moderne HDR televizore, nije moglo započeti svoje djelovanje. To je pomoglo ispitivačima stvoriti slične uvjete kao u HDR igricama. Osim standardne analize, ispitivači su koristili tamnosive slike s vrijednostima osvjetljenja od 10 nita - što će pokazati da li se tamni pikseli osvjetljavaju. Rezultati pokazuju da QLED televizori nisu pod utjecajem "burn-in" pojave i naknadnim odsjajem zaslona, kao i da se na njima mogu prikazati fiksne slike bez rizika, bez obzira na trajanje.

Zašto je važno testiranje na "burn-in" pojavu?

Procjena osjetljivosti televizora na "burn-in" pojavu je ključna za određivanje njegovog životnog vijeka - i naposljetku, hoće li to vrijediti Vašeg novca. Iako svi zasloni starenjem postaju slabiji, negativni učinak "burn-in" pojave na kvalitetu slike može znatno skratiti životni vijek televizora.

U prosjeku, bazirano na uobičajenoj upotrebi, potrošači bi trebali očekivati da će njihova kvaliteta slike ostati otprilike ista nekih sedam do deset godina. Ono što je zanimljivo napomenuti je da se definicija tog pojma - "uobičajena upotreba” - proširila posljednjih godina s porastom dugotrajnog gledanja videa i razvojem uzbudljivih funkcija pametnih TV-a. Sada, na uobičajen dan, možemo uključiti televizor kako bismo pogledali najnoviju epizodu omiljene emisije, započnemo sesiju igranja s prijateljima ili upravljamo našim IoT kućanskim uređajima.

Govoreći o uživanju u dinamičnom sadržaju, ovih dana mnoge od naših najdražih emisija i igara imaju HDR podršku, što znači da je videozapis svjetliji i interaktivniji od običnog sadržaja. Međutim, kako vrijeme prolazi, HDR sadržaj može trošiti televizor ubrzavajući "burn-in" pojavu i tako smanjiti njegov životni vijek.

Osim toga, kao što je ilustrirano inovativnim funkcijama poput ambijentalnog načina rada, koji omogućava QLED televizorima prikazivanje lijepih, estetski poboljšanih slika kad su isključeni, Samsung stalno istražuje načine na koje kupcima može pomoći kako bi dobili što više od svog televizora. Svaka nova funkcija dovodi do toga da se televizori koriste dulje vrijeme, što čini probleme s trajnošću poput "burn-in" pojave važnijima nego ikad.

Kako QLED televizori rade?

Izvor trajnosti QLED TV-a leži u upotrebi anorganskih kvantnih točaka tvrtke Samsung. Za razliku od tehnologija prikaza na temelju organskih materijala, kvantne točke se tijekom vremena ne razgrađuju. To omogućuje QLED televizoru da pruži izvanrednu kvalitetu slike koja ne samo da traje mnogo dulje od ostalih zaslona, već je i zajamčeno da se slika neće "zapeći".

Stručnjaci za video nisu prvi koji će testirati jamstvo tvrtke Samsung. Zapravo, poznati portal koji se bavi recenzijama televizora, Rtings.com, nedavno je proveo niz testova koji su mjerili zadržavanje slika na desecima televizora vodećih robnih marki na tržištu. Temeljni dio ispitivanja, koji se osvrnuo na uobičajene uvjete korištenja, postavio je šarene logotipe na TV prijemnike 10 minuta i izmjerio koliko je minuta bilo potrebno da "zapečena" slika nestane, ako je vrijeme za to uopće i bilo potrebno.

Samsung QLED TV prošao je ovo ispitivanje vrlo uspješno i zaradio savršen rezultat za kvalitetu slike bez "burn-in" pojave. Međutim, kada su ostali televizori bili podvrgnuti istim ispitivanjima, ti zasloni su bili daleko manje uspješni - podložni "burn-in" pojavi, pa se na taj način i dalje potvrdila trajnost vodeće industrije za QLED TV.

* QLED televizori ostvaruju 100 %-tni volumen boje, što je potvrđeno ispitivanjima svjetski priznatog udruženja za ispitivanja i dodjelu certifikata Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE).
* QLED TV : QLED televizori tvrtke Samsung koriste tehnologiju Quantum dot.
* Najjača osvijetljenost slike može se razlikovati ovisno o modelu i veličini televizora.
Što je „burn-in“ učinak (učinak dvostruke slike)?
Učinak dvostruke slike trajno je oštećenje pojedinih dijelova zaslona televizora koje nastaje kao kumulativna posljedica prikazivanja jedne te iste slike ili prizora tijekom duljeg razdoblja, ponekad nakon samo sat vremena.
* Slike su simulirane samo u svrhu ilustracije. Specifikacije izgleda i dizajna koje ne utječu na radne značajke proizvoda podliježu promjenama bez najave.
* Molimo pogledajte stranicu na kojoj su navedeni opisi svakog pojedinačnog proizvoda.

AKCIJA /
IZLOŽBENI TV. Televizor Samsung QE43Q60RA QLED UHD 4K SMART TV (T2 HEVC/S2) omogućuje da boje vidite kao u stvarnosti.Uz jedinstvenu Samsung tehnologiju kvantnih točaka, QLED pojačava volumen boje do 100% i daje stvarne boje u mračnim i svijetlim scenama.
4.999,00 kn
3.499,00 kn
Raspoloživo odmah!
Novo /
AKCIJA /
Samsung televizor QE43Q60TA QLED UHD 4K SMART tankog dizajna, bez okvira sa trii strane veličine 43" / 109 cm. Quantum Lite procesor stvara nevjerojatno iskustvo. optimizira svjetlinu zaslona i zvuk televizora za bilo koje scene u stvarnom vremenu.
4.999,00 kn
4.099,00 kn
Raspoloživo odmah!
Televizor Samsung QE49Q60RA QLED UHD 4K SMART TV (T2 HEVC/S2) omogućuje da boje vidite kao u stvarnosti.Uz jedinstvenu Samsung tehnologiju kvantnih točaka, QLED pojačava volumen boje do 100% i daje stvarne boje u mračnim i svijetlim scenama.
6.199,00 kn
Trenutno nije raspoloživo.
Novo /
AKCIJA /
Samsung televizor QE55Q60TA QLED UHD 4K SMART tankog dizajna, bez okvira sa trii strane veličine 55" / 139 cm. Quantum Lite procesor stvara nevjerojatno iskustvo. optimizira svjetlinu zaslona i zvuk televizora za bilo koje scene u stvarnom vremenu.
6.799,00 kn
5.499,00 kn
Raspoloživo odmah!
IZLOŽBENI TV.Televizor Samsung QE55Q60RA QLED UHD 4K SMART TV (T2 HEVC/S2) omogućuje da boje vidite kao u stvarnosti.Uz jedinstvenu Samsung tehnologiju kvantnih točaka, QLED pojačava volumen boje do 100% i daje stvarne boje u mračnim i svijetlim scenama.
6.999,00 kn
Trenutno nije raspoloživo.
RASPRODAJA /
IZLOŽBENI TV FRAME TV QE43LS03RA veličine 49" serije LS, UHD rezolucije tvrtke Samsung nudi osim izvrsne tehnologije prikaza slike, personalizaciju vizuala samog televizora jednostavnom nadogradnjom prilagodljivih okvira u 4 boje kao i prikaz određene fotografije ili umjetničkog djela na samom
7.799,00 kn
5.699,00 kn
Raspoloživo odmah!
Novo /
AKCIJA /
Televizor Samsung QE55Q70TA QLED UHD 4K SMART TV (T2 HEVC/S2) pruža puno QLED iskustvo. Sadrži Quantum 4K procesor koji optimizira kvalitetu slike poboljšavajući tako prikaz svakoga vizualnog sadržaja. Quantum Dot tehnologija donosi Vam našu najbolju sliku dosad.
8.399,00 kn
6.899,00 kn
Raspoloživo odmah!
Novo /
AKCIJA /
Televizor Samsung QE43LS03TA QLED UHD 4K FRAME TV (T2 HEVC/S2) je televizor elegantnog i modernog okvira koji se s neprimjetnom lakoćom uklapa u uređenje Vašeg prostora. Ne samo da uljepšava Vaš prostor u ulozi televizora nego postaje i dijelom Vaše osobne galerije u ulozi umjetničkog djela.
8.399,00 kn
6.899,00 kn
Raspoloživo odmah!
Novo /
AKCIJA /
QLED televizor Samsung QE65Q60TA UHD rezolucije 3840x2160 piksela veličine ekrana 65" / 163 cm odlikuje se tankim dizajnom i bez okvira sa tri strane. Quantum Lite procesor stvara nevjerojatno iskustvo. Optimizira svjetlinu zaslona i zvuk televizora za bilo koje scene u stvarnom vremenu.
9.199,00 kn
7.799,00 kn
Raspoloživo odmah!
AKCIJA /
FRAME TV QE49LS03RA veličine 49 "serije LS, 4K rezolucije tvrtke Samsung nudi osim izvrsne tehnologije prikaza slike, personalizaciju vizuala samog televizora jednostavnom nadogradnjom prilagodljivih okvira u 4 boje kao i prikaz određene fotografije ili umjetničkog djela na samom ekranu koji za
9.599,00 kn
7.299,00 kn
Raspoloživo odmah!
Novo /
AKCIJA /
Televizor Samsung QE50LS03TA QLED UHD 4K FRAME TV (T2 HEVC/S2) je televizor elegantnog i modernog okvira koji se s neprimjetnom lakoćom uklapa u uređenje Vašeg prostora. Ne samo da uljepšava Vaš prostor u ulozi televizora nego postaje i dijelom Vaše osobne galerije u ulozi umjetničkog djela.
9.699,00 kn
7.299,00 kn
Raspoloživo odmah!
Novo /
AKCIJA /
Televizor Samsung QE55Q80TA QLED UHD 4K SMART TV (T2 HEVC/S2) pruža puno QLED iskustvo i najsnažniji doživljaj 4K rezolucije dosad. Sadrži Quantum 4K procesor koji optimizira kvalitetu slike poboljšavajući tako prikaz svakoga vizualnog sadržaja.
10.499,00 kn
7.999,00 kn
Raspoloživo odmah!
Novo /
AKCIJA /
Televizor Samsung QE65Q70TA QLED UHD 4K SMART TV (T2 HEVC/S2) pruža puno QLED iskustvo. Sadrži Quantum 4K procesor koji optimizira kvalitetu slike poboljšavajući tako prikaz svakoga vizualnog sadržaja. Quantum Dot tehnologija donosi Vam našu najbolju sliku dosad.
10.999,00 kn
9.399,00 kn
Raspoloživo odmah!
Novo /
AKCIJA /
Televizor Samsung QE55Q95TA QLED UHD 4K SMART TV (T2 HEVC/S2) pruža puno QLED iskustvo i najsnažniji doživljaj 4K rezolucije dosad. Sadrži Quantum 4K procesor koji optimizira kvalitetu slike poboljšavajući tako prikaz svakoga vizualnog sadržaja.
13.999,00 kn
10.499,00 kn
Raspoloživo odmah!
SAMSUNG QLED FRAME TV serije LS QE65LS03RA veličine 65" 4K rezolucije nudi osim izvrsne tehnologije prikaza slike, personalizaciju vizuala samog televizora jednostavnom nadogradnjom prilagodljivih okvira u 4 boje kao i prikaz određene fotografije ili umjetničkog djela na samom ekranu koji zamj
15.199,00 kn
Trenutno nije raspoloživo.
Novo /
AKCIJA /
FRAME TV Samsung QE65LS03TA je televizor elegantnog i modernog okvira koji se s neprimjetnom lakoćom uklapa u uređenje Vašeg prostora. Ne samo da uljepšava Vaš prostor u ulozi televizora nego postaje i dijelom Vaše osobne galerije u ulozi umjetničkog djela.
15.199,00 kn
12.499,00 kn
Raspoloživo odmah!
IZLOŽBENI TV. Televizor Samsung QE65Q80RA QLED UHD 4K SMART TV (T2 HEVC/S2) ima inteligenciju koja poboljšava rad i optimizira gledanje prema uvjetima i sadržaju u stvarnom vremenu. HDR novog stupnja čeka na Vas. Sa snažnijim kontrastom otkrit ćete sve skrivene detalje.
15.399,00 kn
Trenutno nije raspoloživo.
Novo /
AKCIJA /
Televizor Samsung QE75Q70TA QLED UHD 4K SMART TV (T2 HEVC/S2) pruža puno QLED iskustvo. Sadrži Quantum 4K procesor koji optimizira kvalitetu slike poboljšavajući tako prikaz svakoga vizualnog sadržaja. Quantum Dot tehnologija donosi Vam našu najbolju sliku dosad.
16.599,00 kn
13.999,00 kn
Raspoloživo odmah!
Novo /
AKCIJA /
4K Televizor Samsung QLED QE65Q95TA pruža puno QLED iskustvo i najsnažniji doživljaj 4K rezolucije dosad. Sadrži Quantum 4K procesor koji optimizira kvalitetu slike poboljšavajući tako prikaz svakoga vizualnog sadržaja. Quantum Dot tehnologija donosi Vam našu najbolju sliku dosad.
18.999,00 kn
14.899,00 kn
Raspoloživo odmah!