Vaša košarica je prazna.

Ne brinite: ako je prijenosno računalo nepopravljivo oštećeno, ali tvrdi disk i dalje radi, i dalje možete pristupiti svim svojim vrijednim podacima. Jednostavno instalirajte vaš tvrdi disk ili SSD u ovo vanjsko HDD kućište i on postaje kompaktan vanjski tvrdi disk. Sada možete lako pristupiti fot
99,00 kn
Raspoloživo odmah!
EEM2-UG2, M.2 2242/2260/2280, ladica, Sučelje diska M.2 SATA, Sučelje ladice USB 3.0, Napajanje preko USB, USB 3.2 Gen 2 / USB 3.2 Gen 1 / USB 3.1 Gen 1 / USB 3.0 / USB 2.0; all NVMe M.2 SSD https://www.axagon.eu/en/produkty/eem2-ug2 Barkod: 8595247904287 Podrška za uređaj: • NVMe M.2SSD diskovi,
279,00 kn
Raspoloživo uz narudžbu.
My Cloud EX2 Ultra, Marvell® ARMADA® 385 1.3 GHz dual-core; 1 GB DDR3; 2 x 3.5 inch hard drive bays, hot swap capable, tray-less design; WD-ovo 2-bay kućište bez diskova s lakom instalacijom i hot swapom radi s svim vrhunskim diskovima koji su na raspolaganju.
1.399,00 kn
Raspoloživo uz narudžbu.
Unutarnji 2.5 "AXAGON RSS-M2SD okvir sa SATA sučeljem dizajniran je za SATA M.2 SSD diskove. SATA 6G sučelje omogućit će korisniku uživanje u modernim M.2 SSD -ovima s brzinom prijenosa do 6Gb/s. Osim toga, unutarnja kutija M.2 podržava i druge moderne funkcionalnosti, npr.
89,00 kn
Raspoloživo uz narudžbu.
Instalirajte neaktivan ili novi pogon tvrdog diska u Manhattan Drive Enclosure za proširenje kapaciteta za pohranu za stolna i prijenosna računala. Njegova izdržljiva dvodijelna konstrukcija s bravom navlake pomaže u zaštiti većine 2,5-inčnih pogona od svakodnevnih opasnosti i manjih utjecaja.
99,00 kn
Trenutno nije raspoloživo.

Hard diskovi prema načinu ugradnje i namjeni korištenja dijelimo ih u interne (unutarnje) i eksterne (vanjske) diskove. Razlikuju se i prema dimenzijama 2,5 ili 3,5 inča. U ponudi se nalaze diskovi najpoznatijih proizvođača kao što su: Western Digital, Toshiba, Seagate, Transcend, Samsung, Kingston, SanDisk, Corsair i drugi.

Najpoznatiji su klasični interni hard diskovi, odnosno 3,5-inčni hard diskovi za stolna računala. Nude najbolji omjer cijene i ukupne količine podataka za pohranu. Hard disk koji se više ne koristiti u računalu može se vrlo lako pretvoriti u prijenosni hard disk. Za tu namjenu koriste se vanjska kućišta za hard diskove.

Druga vrsta hard diskova su eksterni hard diskovi. Osnovna namjena im je prenosivost i backup podataka. Najčešće se koriste prijenosni 2,5 inčni diskovi manjih dimenzija. Određeni modeli imaju gumirana kućišta kako bi zaštitili diskove od fizičkih oštećenja. Za diskove koji nemaju posebna kućišta, postoje posebne torbice za eksterne hard diskove.

Posebna vrsta diskova su SSD diskovi (solid state diskovi). Ističu se velikom brzinom čitanja i zapisivanja podataka. Za ispis ne koriste magnetne ploče nego memorijske module. Koriste se uglavnom za brzo pokretanje operativnih sustava i programa. Mogu poslužiti i za pohranu podataka. SSD diskovi imaju manji kapacitet naspram klasičnih hard diskova u istom rangu cijena.

SSD diskovi mogu se koristiti u stolnim i prijenosnim računalima jer su manjih dimenzija. Određena stolna računala, odnosno kućišta nemaju mogućnost montiranja SSD diskova, za takve slučajeve koriste se nosači za hard diskove.