Interaktivna Kuku olovka s knjigom Atlas svijeta

Opis proizvoda:

Paket s interaktivnom olovkom i knjigom Atlas svijeta donosi zabavno učenje dijelova cijeloga svijeta, države, glavne gradove i puno znamenitosti. Interaktivna knjiga naizgled je obična slikovnica većih dimenzija s debljim kartonskim stranicama i ilustracijama koje mogu varirati. No, u kombinaciji s interaktivnom olovkom ona postaje edukativni materijal koji svakom čitatelju, prije svega djeci, omogućava otkrivanje svakog od ilustriranih elemenata u knjizi, te otkrivanje njihovog dodatnog značenja, zvukova i sličnih činjenica koji određuju neki ilustrirani element. Naime, pritiskom olovkom na neko ilustrirano mjesto u knjizi, uz pomoć posebne tehnologije, pokreće se narativna emisija iz olovke koja odgovara tom elementu. Kroz igru djeca spontano uče brojke, slova, boje i likove te tako saznaju puno informacija potrebnih za njihov razvoj. Pakiranje sadrži interaktivnu Kuku olovku s kvalitetnim zvučnikom i ugrađenom memorijom 16GB na kojoj je sav potreban sadržaj za korištenje uz sve Kuku interaktivne knjige, punjač, USB kabel, Kuku Zabavno učenje priručnik, 10 komada Mp3 naljepnica, 10 komada naljepnica za podešavanje glasnoće, interaktivnu knjigu Atlas svijeta. Preporučena dob: 6 ili više godina.

Prikaži više
Šifra art.: 104419
Jamstvo:
Bez jamstva
Dostava:
3.98€( bez obzira na količinu )

Cijena:

48,74 € (60,92€)

( Vrijedi od 04-04-24 do 30-04-2024 )
Obročno plaćanje:
3 x 16,25€ | 6 x 8,12€ | 12 x 4,06€

RASPOLOŽIVOST ZA KUPOVINU

Raspoloživo odmah!
Webshop, 01 6399 222
Raspoloživo odmah!
Imp. Galleria ZG, 01 4554 882
Raspoloživo uz narudžbu.
Mall of Split, 021 721 012
Raspoloživo odmah!
Skladište Sesvete ZG, 01 6399 222
Raspoloživo odmah!
Centar Kaptol ZG, 01 4666 200
Raspoloživo uz narudžbu.
SPOT Mall Makarska, 021 214 637
Raspoloživo uz narudžbu.
Dubrava ZG, 01 2850 919
Raspoloživo odmah!
Galerija Poreč, 052 645 877
Raspoloživo odmah!
Dubrovnik, 020 301 340
Raspoloživo uz narudžbu.
Avenue Mall ZG, 01 6554 660
Raspoloživo uz narudžbu.
Pula City Mall, 052 645 804
Raspoloživo odmah!

Zadnji put osvježeno: 19-04-2024 04:00:01

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Interaktivna knjiga i olovka

Nesporna je važnost čitanja djeci od najranije dobi, kako je utvrđeno brojnim znanstvenim studijama i radovima. Mnogi važni dokumenti i strategije vezane uz čitanje naglašavaju da je upravo metoda glasnog čitanja ključna za razvijanje čitateljskih navika i kasniji uspjeh u školi te općenito uspjeh u stjecanju znanja i vještina. Glasno čitanje djeci često služi i prevenciji poteškoća u čitanju koje se mogu javiti već u najranijoj dobi. Da ne bude zabune, izuzetno je važno čitati djeci svih uzrasta, a ne samo najmlađima.

Evo nekoliko činjenica zašto je važno čitanje naglas te savjeta i ideja za provedbu glasnog čitanja djeci najmlađe dobi:
• Glasno čitanje stavlja knjige u središte pažnje te ih predstavlja kao izvore ugodnog, vrijednog i uzbudljivog iskustva. Djeca, koja od najranije dobi nauče vrijednost knjiga, najčešće postanu vrsni samostalni čitatelji.
• Glasno čitanje pomaže djeci povezati ono što vide, čuju i pročitaju. Glasno čitanje odraslih djeci proširuje dječji vokabular i proširuje njihovo opće znanje.
• Glasno čitanje omogućuje roditeljima, bakama i djedovima, braći i sestrama, učiteljima, rodbini i prijateljima da budu čitateljski uzori djeci. Na taj se način njihova ljubav prema knjizi lako prenosi na djecu.
• Glasno čitanje djeci otkriva literaturu koju možda nikada sami ne biste otkrili, poput poezije, kratkih priča...
• Glasno čitanje omogućuje djeci upoznavanje s književnim jezikom koji se znatno razlikuje od svakodnevnog govora, ili jezika koji se čuje na televiziji, pročita u novinama ili čuje u filmovima. Na taj način djeca bolje razumiju složene rečenične strukture.
• Glasno čitanje omogućuje djeci maštanje o ljudima, mjestima, vremenima i događajima koje nisu upoznali ili doživjeli.
• Glasno čitanje stvara vezu između djeteta i odraslog koji mu čita te im tako osigurava zajedničke teme za razgovor. Govorenje i razgovor pomažu u razvoju vještina čitanja i pisanja.
• Glasno čitanje pomaže razvoju kognitivnih sposobnosti kroz razgovore o pročitanom.
• I na kraju, ali ne i manje važno - glasno čitanje je zabavno!

Iz svih ovih razloga knjiga bi trebala ostati jedan od najznačajnijih edukativnih sredstava u djetinjstvu svakog djeteta. Nažalost, trend čitanja je u opadanju. Prije svega, posljedice ovih trendova valja tražiti u poplavi novih interaktivnih gadgeta koji su preplavili svijet.
Međutim, kada knjiga sadržava interaktivnost a pri tome ne izgubi na informativnosti tada su efekti višestruko mjerljivi. Takav proizvod zasigurno je interaktivna knjiga.

O proizvodu

Interaktivna knjiga naizgled je obična slikovnica većih dimenzija s debljim kartonskim stranicama i ilustracijama koje mogu varirati. No, u kombinaciji s interaktivnom olovkom ona postaje edukativni materijal koji svakom čitatelju, prije svega djeci, omogućava otkrivanje svakog od ilustriranih elemenata u knjizi, te otkrivanje njihovog dodatnog značenja, zvukova i sličnih činjenica koji određuju neki ilustrirani element. Naime, pritiskom olovkom na neko ilustrirano mjesto u knjizi, uz pomoć posebne tehnologije, 'okida' se narativna emisija iz olovke koja odgovara tom elementu.

Naracija koja se čuje iz olovke može biti:
- jednostavna – izgovaranje samo naziva elementa
- složena – izgovaranje kratkog teksta kojim se element pobliže opisuje
- zvukovna – ako je riječ o predmetu/životinji/elementu koji proizvodi neki zvuk on se može reproducirati na olovci, nakon odabira zvukovne opcije.

Olovkom se iznimno jednostavno upravlja. Softver je namješten na način da jednostavnim pritiskom olovke na ikonu koja označava jednu od gore navedenih razina interpretacije, ista se 'okida' kod odabira elementa koji želimo intzerpretirati. Pojednostavljeno, ako olovkom najprije odaberemo jednostavnu8 interpretaciju, pa nakon toga newku ilustraciju, emitirat će se samo naziv intrerpretacijskog elementa. Ako se odabere složena interpretacija, tada će pritiskom olovke na ilustrativni element u knjizi započeti emisija koja će šire opisati element i tako redom.
Olovka ima i mogućnost kviza. Prelaskom preko te komande i potom odabirom nekog ilustrativnog elementa započinje kviz o tom elementu. Kviz postavlja pitanja, a čitatelj mora odgovoriti prislanjajući olovku na element koji je odgovor pitanja.
Knjiga se može izraditi na maksimalno sedam jezika koje posjetitelj odabire na samom početku, paleći olovku na ikonu s označenom zastavicom pojedinog jezika.

Specifikacije
Recenzije